V sredo, 10. oktobra, je v Klubu Cankarjevega doma potekala predstavitev finalistk Miss športa Slovenije 2018. Poleg finalistk so bili prisotni tudi aktualna Miss športa Slovenije Manca Šepetavc, voditelj finalne prireditve Uroš Bitenc, Zoran Lazukič predstavnik podjetja Profil, vodja prireditve Anabelle Ann Logar ter Jože Zidar, predsednik DŠNS,. ki je nosilec licence Miss športa Slovenije.

Pred dvanajsterico mladih slovenskih športnic sta skoraj dva meseca priprav, vaj, fotografiranj in snemanj, preden bo lanska zmagovalka predala pokal, ki ga je izdelala skupina SIJ, svoji naslednici. Finalistke se nam bodo v času priprav predstavile tudi s pisnimi in video vsebinami, ki jih bodo pripravile v sodelovanju z Migi migi izzivom in pozivale k pomembnosti zdravega življenjskega sloga.

Letošnje finalistke so:

 

Št Ime Priimek Šport Kraj
1 Tjaša Centa Cheerdance Škofljica
2 Barbara Gavranović Pilates Domžale
3 Maja Grintal Košarka Domžale
4 Mojca Haberman Potapljanje na vdih (freediving) Vuzenica
5 Dora Markun Fitnes, Rokomet Tržič
6 Eva Zala Marovt Preskakovanje ovir s konji Ljubljana
7 Pia Piberl Atletika (disciplina šprinti) Maribor
8 Maruša Pinter Jazz balet Ljubljana
9 Katja Podobnik Gorski tek in tek na dolge proge. Žiri
10 Danijela Todorović Boks Ljubljana
11 Sara Vrečko Odbojka, fitnes Slovenske Konjice
12 Kristina Zvonar Latinskoameriški in standardni plesi. Šmarje pri Jelšah

 

VEČ O FINALISTKAH SI PREBERI TUKAJ!

V zadnjih petnajstih letih se je Miss športa Slovenije uspešno uveljavila med slovenskimi športnicami, tako da je bilo tudi letos med njimi precej zanimanja za prireditev. Dekleta si predvsem želijo javnosti predstaviti svoj šport in razširiti njegovo prepoznavnost ter spodbujati pomembnost zdravega življenjskega sloga.

Tudi letos smo izbrali dvanajst deklet, ker želimo, da se finalistke med seboj spoprijateljijo in postanejo ekipa, saj lahko le tako poskrbimo, da bo to zanje zabavna, sproščena, kreativna in pozitivna izkušnja. Zelo se nam zdi pomembno, da se dekleta med seboj podpirajo in si pomagajo, saj je to nekaj, kar primanjkuje naši družbi. Finalistke nam bodo pripravile tudi serijo blogov in vlogov, zato nas spremljajte na naših kanalih. Na zaključni prireditvi se nam bodo dekleta predstavila s skupinsko plesno točko koreografinje Kim Germ ter s posamično predstavitvijo svojega športa.

Izbor za Miss športa Slovenije se precej razlikuje od siceršnjih podobnih izborov, dekleta čaka tudi testiranje komunikativnosti in splošne razgledanosti pri podjetju Profil. Naša največja želja je, da razširimo med mlade pomembnost športa, aktivnega in zdravega življenja. Ženski šport je v primerjavi z moškim finančno prikrajšan, zato je ena od naših želja, da bi tudi na ta način skušali pomagati mladim športnicam najti nove pokrovitelje.

KMALU BOMO OBJAVILI TUDI PRVI VLOG, zato nas spremljajte na naših kanalih. YOUTUBE, INSTAGRAM, FACEBOOK
Dekleta so na avdiciji uredile vizažistke Nillandije, oblečene pa so bile v Hummel opremo.
Fotografa: Rene Knapič in Tadej Frantar, Nostaglia.si