Ponosna sem, da sem zmagala Miss špota Slovenije 2017. Po zmagi še kar nekaj časa nisem mogla dojeti zmage, saj so bili občutki fenomenalni in neopisljivi. V mislih mi je še kar nekaj časa odzvanjala najava nove Miss športa Slovenije in ob tej misli sem ves čas čutila hvaležnost. Hvaležnost, da sem dala sebi priložnost in naredila korak naprej.

Zdaj, ko je vse za mano sem se odločila napisati blog, kjer bom opisala svoje občutke, poglede,… Sem Manca Šepetavc, strastna atletinja. Atletika mi preprosto pomeni način življenja, saj sem jo dala na prvo mesto in vanjo vložim veliko truda in energije. Z njo sem si skozi leta pridobila kar nekaj pozitivnih lastnosti, kot so samozavest, disciplina, vztrajnost. Ob njej sem si zgradila tudi močan, temperamenten karakter. Mogoče mi je tudi to pomagalo, da sem se prijavila na ta dogodek?

Vendar nekoč pa ni bilo tako. Še vedno se spomnim, kakšna sem bila, ko sem bila mlajša. Bila sem nesamozavestna, nisem se znala postaviti zase, pustila sem, da so lahko vsi, ki so imeli malo časa, razpolagli z mano. Vsako leto sem spremljala Miss športa Slovenije in vedno sem bila jezna, da nisem zbrala poguma in se prijavila. Nikoli si nisem toliko zaupala, še huje, vedno sem se obremenjevala kaj bodo rekli drugi, kako bodo drugi gledali na to, kaj bodo komentirale sovrstnice. Kar pa je prava bedarija! Življenje je kratko in menim, da je treba živeti svoje sanje, si vedno želeti več, preizkušati nove stvari, biti kreativen in predvsem misliti široko in imeti odprto glavo.

Nekega dne pa sem postala drugačna Manca. Manca, ki je postala bolj samozavestna, prodorna in si ni bala postavljati izzivov. Da sem to dosegla sem morala delati predvsem sama na sebi. Prebrala sem kar nekaj knjig (ena mi je zelo vstala v spominu: Menih, ki je prodal svojega Ferarija- Robin S. Sharma), pomagala pa mi je tudi atletika. Kot mladinka sem dosegala zelo dobre rezultate.  Podrla sem državne rekorde, dosegla naziv državne prvakinje in se udeleževala velikih temovanj (svetovnih in evropskih). Zaradi vseh dosežkov sem začela ceniti svoje telo, da je vsega tega zmožno in konec koncev tudi sebe. Ko sem začela sebe sprejemati in se imeti rada so se mi začele odpirati poti. Tako sem nekega dne zagledala, da so se začele prijave na Miss športa 2017. Sprva sem bila zelo prestrašena in v tistem momentu nisem imela moči, da bi se prijavila sama, kajti bilo me je strah. Počutila sem se majhno in nemočno. Vendar vseeno mi misel na prijavo ni dala miru. Odločila sem se, da se prijavim in dokažem sebi, da sem tudi temu lahko kos. Želela sem se spoznati tudi v tej luči in ta dogodek sprejeti kot življensko izkušnjo, na katero se bom spominjala z veseljem in kasneje o njej pripovedovala tudi drugim. Tako sem se odločila za prijavo in začela se je moja pot do naslova Miss športa Slovenije, več pa o naslednjem blogu.

Vse finalistke pa smo dobile tudi veliko veliko daril.

Vse smo prejele:

 1. športno opremo Derby (superge, majice in športne hlače),
 2. športno opremo od Intersporta (kratke hlače, športni top, pajkice, majico in superge)
 3. myEqua stekleničko za vodo
 4. naravno kozmetiko domačije Knez in kosilo v Portorožu
 5. darilno vrečko z lasno kozmetiko v Schwarzkopf
 6. poletno oblekico butika MIA

Prve štiri nagrajene pa smo prejele še:

 1. posebne pokale, ki jih je naredila skupina SIJ
 2. posebno darilno vrečko od Intersporta
 3. posebno darilno vrečko od Schwarzkopfa
 4. darilno vrečko z ItStyle kozmetiko
 5. darilno vrečko Radenske
 6. uro Zlatarne Celje
 7. vso MASS obutev, ki smo jo imele na prireditvi
 8. jeanske iz Modiane (KVL in LeeCooper)
 9. NaraCamicie srajčke

Kot zmagovalka pa sem prejela še:

 1. Bom v vrednosti 1200eurov za storitve v kozmetičnem salonu Nillandia
 2. Nov Honor8 telefon, sestrske znamke Huawei
 3. Darilni bon podjetja Intri, kateri mi bodo naredili doprsno skulpturo