Če bi mi kdo, kot majhni punčki dejal: »Dora, leta 2018 boš postala Miss športa Slovenije,« bi se mu zagotovo nejeverno nasmehnila, in si še isti trenutek pričela ustvarjati svoje vizuale, kako prejemam krono in prestižni naziv. To bi bile le prijetne sanje, a verjeti, da se bo to res zgodilo, no tega pa si ne bi upala. Da je mogoče uresničiti naše skrivne želje, in da je vredno slediti svojim sanjam, sem ponovno dokazala in res lahko zatrdim, da je v življenju možno marsikaj.

Leto 2018 je moje leto. Najprej je v moje življenje vstopil moški, s katerim sem začela živeti svoje sanje, moški, s katerim se dopolnjujeva in imava skupne interese. Z lahkoto mu pripišem krivdo in vso zahvalo za to, da sem na mnogo stvari, ki so mi predstavljale oviro, dobila nov pogled. Pomagal mi je razrešiti neznanke na področju športa in prehrane, nerazumljiva enačba je dobila preprosto rešitev, dobila sem drugačen pogled na življenje in se končno pričela zares ceniti.

Šele sedaj, ko delam inventuro leta 2018, zares vidim kako je bilo prijetno in polno. Naslednja stvar, ki me je zaznamovala v tem letu, je moje sodelovanje s Polleo-Sportom, postala sem namreč njihova ambasadorka, kar mi je v veliko veselje.

Pogosto mi zastavijo vprašanje, zakaj sem se prijavila za Miss športa Slovenije?

Zavedam se, da je pri vseh naporih potreben tudi počitek, če mi le čas dopušča si ga privoščim popoldan. Malo polenarim,  a skoraj nikoli ne zaspim. Takrat se preprosto prepustim mislim, ali brskam po internetu. Opazila sem oglas in moram priznati, da tega naziva do takrat sploh nisem poznala. Preverila sem spletno stran, predvsem mi je bilo všeč poslanstvo, ki ga je potrebno širiti med ljudi. Bolj za šalo, kot zares, sem z nasmehom na obrazu izpolnjevala prijavnico in jo odposlala. Seveda o tem nisem razlagala nikomur. To je bil moj trenutni navdih, verjetno moje skrite sanje, ki sem jih uživala tisti trenutek, a vse skupaj bolj hec in lastno zadovoljstvo.

V začetku oktobra sem bila povabljena na avdicijo. Takrat sem fantu obelodanila svojo namero in z veseljem me je odpeljal na avdicijo. Čez 3 dni sem prejela sporočilo, da sem sprejeta med 12 finalistk. Šele takrat sem se pričela zavedati, da to ni več hec in da bo stvar potrebno vzeti v roke. Seznanili so me z vsemi obveznostmi in vsak četrtek smo imeli vaje. Punce, ki sem jih spoznala, so bile super in iz tedna v teden smo postajale bolj povezane in sproščene.

Kot bivša plesalka folklore in trebušnih plesov, mi modern ples ni prav blizu, zato je to zame predstavljalo poseben izziv. Vsa pohvala gre naši koreografinji Kim Germ, ki nam je omogočila in dovolila, da je vsaka punca v točki uživala in izrazila del sebe. Vsako našo dilemo je znala rešiti z vzpodbudnimi besedami in mnoge od njih mi bodo vedno zvenele v glavi. Spomnim se ko je dejala: »Vsak od nas je po duši plesalec. Včasih se tega ne zavedamo, ampak vsak v sebi nosi plesalca!«

Kmalu je sledil fotoshooting. Takrat smo se punce še posebej spoznale, saj smo bile skupaj ves dan. Pričele smo se zavedati, kako hitro se približuje 2. december, a kljub bližini finalnega dogodka, med nami ni bilo čutiti tekmovalnosti, še manj pa rivalstva. Vodila nas je miselnost, ki smo si jo na glas ponavljale: »Vse, ki smo prišle do te točke smo zmagovalke, ne glede na končni rezultat.«

…. Ups, dan D, kar naenkrat sem se prebudila v jutru 2. decembra 2018. Nisem razmišljala, da se bo jutro prevesilo v prečudovit večer, ki ga bom zaključila s pokalom v roki. Bolj me je skrbelo, da se mi na odru ne bi zgodilo kaj neprijetnega. Sicer sem verjela vase, po tihem sem si želela zmage, a odkrito povedano, je nisem pričakovala. Zavedala sem se, da z mano tekmuje 11 čudovitih punc, ki imajo vse enake možnosti.

Ta dan je bila trema prisotna že od jutra, ure so minevale v čudnem tempu in na vrsti sta bili maska in frizura. Profesionalki iz lepotnega salona Nillandia in frizerji iz Zoran hair spa iz Celja s Schwarzkopf Professional lasno kozmetiko, so opravili dobro delo. Punce smo zažarele, vsaka s svojim leskom.

Težko je povedati, a prireditev je potekala tako hitro, da se mi je zdelo, da je bila kar naenkrat na vrsti razglasitev.  Začeli so me obdajati čudni občutki, bitje srca je bilo tako močno, da ga je bilo verjetno čutiti  med gledalci v dvorani. Poklicana sem bila na oder skupaj z Barbaro Gavranovič in proglašena za zmagovalko podjetja Profil. Na ta laskav naziv sem še posebej ponosna, ker sem z njim dobila potrditev, da sem komunikativna in splošno razgledana punca, ki bo v življenju sposobna premagati tudi kakšno »nešportno« oviro.  Sledila je razglasitev zmagovalke spletnega glasovanja. Vseskozi sem vedela, da imam ogromno podporo. Prihajam iz majhnega mesta Tržič, res pa je da sem s svojim delovanjem prisotna širom Slovenije in tudi preko meja, a vseeno si nisem upala niti pomisliti, da bo tudi ta zmaga pripadla meni. Izmed vseh sem imela najmočnejšo podporo in že drugič zaslišala ime zmagovalke – Dora Markun. Z zmago spletnega glasovanja pa pride tudi posebna vloga na naslednjem Migimigi dnevu. Migimigi je poslanstvo, s katerim lahko širim miganje med ljudmi. Nepopisni občutki in to je bil zame vrhunec. Kaj več bi bilo res že nesmiselno pričakovati. Bila sem v šoku.  In zgodilo se je še tretjič – »Naziv Miss športa Slovenije prejme Dora Markun!«

Nepopisno veselje, sreča in ponos! To je moja zmaga. Prejela sem jo na področju, ki me osrečuje in dela močnejšo in na področju, kjer lahko širim svoje poslanstvo in ozaveščam ljudi, kjer lahko naredim veliko zase in tudi za druge.

Z nazivom zmagovalke sem prejela tudi lepe nagrade:

 • 2 pokala v trajno last, ki ju je izdelala skupina Sij
 • Posebno mesto na Migimigi izzivu – zavarovalne družbe Adriatic-Slovenica
 • Mass čevlje
 • Pepe Jeans čevlje
 • Nara Camicie srajčko
 • Orsay obleko
 • Hummel celoten outfit, ki smo ga nosile na finalni prireditvi
 • Modiana hlače znamke Lee Cooper
 • Bon v vrednosti 1200€ za salon Nillandia
 • Bon za Ski Opening v Franciji s Collegium Mondialom
 • Paket KingsBox s kolebnico, masažno kroglico, elastičnim trakom, utežjo..
 • Letna karta za 4P Fitness
 • Paket domačije Knez z ekstra deviškim oljem in bonom za 20€ za njihove apartmaje
 • Brezžični polnilec za telefon, ki ga je podaril Hotpoint
 • Paket Schwarzkopf – vse za ohranjanje lepih las
 • Bon za 4* hotel v Novalji za 2 osebi – Collegium Mondial

Zahvaljujem se organizatorki Anabelle Ann Logar, katera je v svoje delo vložila ogromno ljubezni in sodelovanje z njo je bilo res prijetno, sponzorjem, ter vsem sodelujočim.

Obljubljam, da bom naziv upravičila z vso svojo pripadnostjo.

Migajte!

Vaša Dora